NASA'dan ilginç asteroid videosu!
NASA'nın Lucy uzay aracı tarafından kaydedilen görüntüler, sonunda gün yüzüne çıktı.

NASA'nın Lucy uzay aracı, Donaldjohanson adını verdiği uzay kayasını ikinci kez görüntüledi. Lucy Uzun Menzilli Keşif Görüntüleyicisi (L'LORRI), uzun asteroite yaklaşık 965,606 kilometre mesafeden görüntüler çekti.
Lucy'nin Southwest Araştırma Enstitüsü'ndeki baş araştırmacısı Hal Levison'a göre, asteroitin "çarpıcı derecede karmaşık yapısını" ortaya koyan sonuçlar elde edildi.
Levison, NASA'ya yaptığı açıklamada görüntülerin incelenmesiyle "Güneş Sistemi gezegenlerini oluşturan yapı taşları ve çarpışma süreçleri hakkında önemli bilgilerin" ortaya çıkacağını belirtti.
Gökbilimciler, uzay kayasının detaylarına yakından baktıklarında, muhtemelen iki küçük kayanın çarpışması sonucu oluştuğunu fark ettiler. Asteroitin kendine özgü bağlanma şekli ve garip boynu andıran yapısı, daha önceki parlaklık değişimlerini de doğruladı.
Yapılan son araştırmalar, asteroitin beklenenden çok daha büyük olduğunu gösterdi. 8 kilometre uzunluğunda ve 3.21 kilometre genişliğinde olan uzay kayası, aslında Lucy'nin görüş alanını aşıyor. Bu nedenle, ek verilerin tekrar incelenmesi gerekiyor.
Lucy'nin fırlatılmasının üzerinden 3.5 yıl ve mini uydu Selam'ın yanından geçişinden tam 17 ay sonra gerçekleşen bu karşılaşma, Lucy misyonunun muazzam yeteneklerini sergiliyor.
Gezegen Bilimi Bölümü'nde 'küçük cisimler' konusunda baş bilim insanı olan Dr. Thomas Statler, Lucy misyonunun 989 milyon dolarlık bütçesine değecek ilk görüntülerin aracın yeteneklerini gösterdiğini belirtti.
Araştırmacılar, ilerleyen aylarda Lucy'nin çeşitli veriler toplayacak ve analiz edecek. Uzay aracı, bu yılın çoğunu ana asteroit kuşağı boyunca seyahat ederek geçirecek.