"Muhalefetin Bakanlığa Yönelik Eleştirilerine Anında Müfettiş Atandı!"
Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinin yeni yönetmeliğini eleştiren ve sistemdeki hataları dile getiren Dr. Eryazğan'a karşı harekete geçti. Dr. Eryazğan, "Bizi baskı altına alarak susturmak istiyorlar ancak susmayacağız" açıklamasında bulundu.

Meslek örgütleri tarafından zulüm yönetmeliği olarak nitelendirilen ‘Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile sağlık sektöründeki sorunları sosyal medya platformu X üzerinden dile getiren Birlik ve Dayanışma Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan'a karşı Sağlık Bakanlığı hemen müfettiş görevlendirdi.
Bu duruma karşı çıkan Eryazğan, "Bakanlık çözüm odaklı değil. Her zamanki gibi baskı kurmaya, korkutmaya ve susturmaya çalışıyor. Ancak baskıyla sonuç alınamaz" şeklinde konuştu.

KAMUOYUNU AYDINLATMIŞ
Aralık ve ocak aylarında yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle müfettişin görevlendirildiğini anlatan Eryazğan, şunları belirtti: ‘‘Müfettiş beni bilgilendirmek amacıyla davet etti. Yeni sistemde aile hekimlerinin hastaları için hastaneden randevu almasını eleştirdiğim tweetim, aile hekimlerinin sevk yapabileceği durumu vurguladığım ve randevu işinin bakanlığa ait olduğunu ifade ettiğim paylaşımım soruldu. Ayrıca Türksat'ın Sağlık Bakanlığı ile ilişkisini ve Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci'nin bu şirketteki rolünü sorguladığım paylaşımım da gündeme geldi. Yine aile hekimliği yönetmeliğindeki olumlu değişikliklere rağmen aile hekimliğindeki sorunları dile getirdiğim tweetim de incelendi. İddialarımın kamuoyunu yanıltma, yanlış bilgi yayma ve yanıltıcı bilgi verme suçları olduğu belirtildi.’’

Birlik ve Dayanışma Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı
Sağlık Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirmesine şaşırmadığını belirten Eryazğan, şunları ekledi: ‘‘Bakanlık hızla müfettiş görevlendirdi. Keşke kronikleşmiş sorunlara bu kadar hızlı çözüm bulsalardı. Ancak onlar çözüm aramıyorlar. Her zaman olduğu gibi baskı uygulayarak eleştirilerin önüne geçmeye çalışıyorlar. Eleştirilere tahammülsüzlüklerini belli etmek için baskı ve tehdit uyguluyorlar. Ancak eleştirinin ve sorunların çözümünün gerekliliğini savunma hakkımızı kullanacağız. Baskı, müfettiş gönderme ve cezalandırma tehditleriyle bu taleplerimizi susturamazlar. Bunu bilmeleri gerekiyor.’’